HDR Portraiture With Available Light

July 5, 2012 at 1:39 am


Ni gambar first yg keluar hasil dari Canon 10-22m aku dulu…jumpa balik gambar ni..tengah testing kat kedai kamera ni…ni takde pakai speedlight…available light dari lampu kedai tu jer..ni member aku Hafiz..kalau ada speedlight lagi better la..kedai kamera ni dak kl tahu la…:)> Gambar asal dia gelap sebab tak pakai speedlight…ni setting lari sikit..sebab testing jer..pakai program mode jer f 3.5 . Gambar asal ada kat bawah kalau nak tengok…:)

Teluk Batik Beach HDR Portrait

July 2, 2012 at 8:35 pm


Ni gambar wife aku di Teluk Batik, Perak, awal tahun ni gi sana kalau tak silap aku. Gambar lama terjumpa ada gambar yang tak edit lagi rupanya. Gambar ni aku shoot pakai speddlight on camera, tapi time ni aku rasa aku tersilap setting power dia, so cahaya tak sampai sangat pada part muka. Tapi..