Wat Machimmaram Color and Black and White HDR Photography

June 18, 2012 at 1:47 am


Seperti yang di beritahu pada post sebelum ni, Buddha no 2..duduk pulak…hehe . Nama tempat ni kalau ikut signboard Wat Machimmaram, tak tahu la makna dia aper maybe temple Buddha duduk agaknya. Aku buat 2 version kali ni, satu color dan satu lagi black and white HDR fotografi.

Salam Pengenalan Blog Momoc HDR Photography

June 6, 2012 at 3:41 pm

pantai-cahaya-bulan-momoc-strobist-hdr-photography

Assalamualaikum dan salah sejahtera, dengan lafaz bismillah saya merasmikan blog baru Momoc HDR dengan post pertama hari ni. Tujuan saya buat blog ini kerana saya selalu dapat soalan tentang photo HDR yang saya buat di facebook saya http://facebook.com/momochdr. Ada yang Tanya setting camera, ada yang nak tengok gambar asal sebelum edit, ada yang tanya pakai software apa dan macam-macam lagi. Oleh itu blog ini kandungannya akan bercerita tentang photo-photo HDR yang saya shoot dan proses sendiri dan juga hal-hal yang berkaitan dengan fotografi secara umumnya.