Momoc HDR Composite

October 7, 2012 at 4:14 pm

Salam semua, maaf dah lama tak update blog ni sebab kerana kesuntukan masa antara family, kerja dan fotografi. Antara perkembangan terikini saya sedang buat research dan eksperiment berkenaan composite HDR atau dari segi bahasanya adalah gabungan dua atau lebih gambar.

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

August 16, 2012 at 7:12 am


Assalamualaikum, Salam Aidilfitri dari Momoc HDR Photography sekeluarga kepada ahli keluarga, saudara-mara, rakan facebook, warga Commerce Dot Com dan seluruh Muslimin & Muslimat. Juga tidak dilupakan customer-customer Momoc HDR

HDR Portraiture With Available Light

July 5, 2012 at 1:39 am


Ni gambar first yg keluar hasil dari Canon 10-22m aku dulu…jumpa balik gambar ni..tengah testing kat kedai kamera ni…ni takde pakai speedlight…available light dari lampu kedai tu jer..ni member aku Hafiz..kalau ada speedlight lagi better la..kedai kamera ni dak kl tahu la…:)> Gambar asal dia gelap sebab tak pakai speedlight…ni setting lari sikit..sebab testing jer..pakai program mode jer f 3.5 . Gambar asal ada kat bawah kalau nak tengok…:)

Stadium Nasional Bukit Jalil HDR Portrait

June 21, 2012 at 1:05 am


Masih dalam promosi ebook HDR aku, kali ni sebab semalam Selangor menang 5-0 aku up gamabr lama ni…hehe. Gambar ni di edit dengan cara dalam e-book yang aku tengah promosi ni, kalau nak try orang HDR gi sini http://momocsingle.sumasu.com. Kat bawah ni gambar asal sebelum di edit dan rupa dia selepas proses dalam Photomatix. Harap-harap mereka yang dah beli e-book aku ni dapat buat macam aku atau lebih baik lagi dan makin meriah la bidang HDR fotografi ni.