Wat Machimmaram Color and Black and White HDR Photography

June 18, 2012 at 1:47 am


Seperti yang di beritahu pada post sebelum ni, Buddha no 2..duduk pulak…hehe . Nama tempat ni kalau ikut signboard Wat Machimmaram, tak tahu la makna dia aper maybe temple Buddha duduk agaknya. Aku buat 2 version kali ni, satu color dan satu lagi black and white HDR fotografi.

Orang HDR Pantai Sri Tujoh

June 11, 2012 at 1:08 pm

Assalamualaikum bertemu kembali untuk post kali ini, semalam landscape hari ni aku nak citer pasal gambar ni. Kalau gambar orang HDR aku tak shoot bracket sebab orang tak boleh nak stay still apatah lagi part rambut macam gambar atas ni yang di shoot tepi pantai. So kalau shoot bracketing akan ada ghosting pada part-part tertentu.

Vertorama HDR Fotografi Sawah di Tumpat Kelantan

June 11, 2012 at 1:03 am

Gambar atas ni aku shoot kat Kelantan area tumpat sebelum sampai Sitting Buddha yang besar tu. Masa saya on the way ke situ nampak matahari sikit punya cun ROL dia so main berenti tepi jalan jer nak shoot gambar ni. Kmera memang dah ready lekat kat tripod dalam keta, dan dalam mode auto bracket (aeb) sentiasa. Gambar ni aku shoot style vertorama orang panggil, satu shoot part atas dan satu shoot part bawah. Bukan la satu gambar, satu set bracket atas dan satu set bracket bawah. Kalau korang nak tengok apa yang aku maksudkan boleh tengok gambar bawah ni, gambar asal dan gambar selepas di process dalam Photomatix.