Teluk Batik Beach HDR Portrait

July 2, 2012 at 8:35 pm


Ni gambar wife aku di Teluk Batik, Perak, awal tahun ni gi sana kalau tak silap aku. Gambar lama terjumpa ada gambar yang tak edit lagi rupanya. Gambar ni aku shoot pakai speddlight on camera, tapi time ni aku rasa aku tersilap setting power dia, so cahaya tak sampai sangat pada part muka. Tapi.. sebab aku shoot dalam format RAW, dia tak compress, cahaya flash yang tak cukup tu still ada pada muka sebenarnya cuma tak nampak dengan mata kasar. Kalau korang nak tengok gambar asal dia ada kat bawah gambar full ni dengan gambar selepas di proses dalam Photomatix. Gambar atas ni adalah di-edit dengan cara dari e-Book Momoc Single RAW HDR dalam bahasa Melayu – 64 muka surat semuanya.